הכתרות ומחזות
למה להנות על הבמה לבד?
יש כל כך הרבה כישרון בעולם…והתענוג שלנו הוא למצוא ולפתח אותו אצלכם
ב-15 שנים האחרונות ביימנו עשרות רבות של הכתרות, הצגות יישובים וסוף שנה.
הכתרה כוללת עבודה עם המחזור – כתיבה, בימוי, הנחייה, הפקה ועד להעלאת ההצגה על הבמה בתאריך המיועד.
רוצים לנסות לביים לבד? כתבנו מחזות מרתקים שאפשר לרכוש את השימוש בהם!
צפו בבימויים שלנו
נשמה שנתת בו
פה קבור הציני
משוואות
רשימת המחזות
נשמה שנתת בו
מחזה על מורים ותלמידים. נחמן, התלמיד הסורר, הוא הצרה הצרורה של הרב עבדיאל, שמנסה להשתלט על הכיתה שלו. גם המורה וגם התלמיד נמצאים בסכנת העפה\פיטורים. הקרב בין השניים מקבל תפנית כשבאופן פלאי - הנשמות שלהם מתחלפות וכל אחד מתעורר בבוקר בתוך הגוף של השני. ההרפתקה המפתיעה מלמדת כל אחד על העולם של השני, כשרב מנסה להיות תלמיד ותלמיד מנסה להיכנס לנעלי הרב.
הסנה בוער בקוצק
שלושה תלמידי תיכון נתפסים בשעת לילה מאוחרת בחדרו של ראש הישיבה. שלושתם בוחרים בשקר כדי להימלט מהעונש. בגלל טעות של סקרנות יתירה, נשאבים השלושה, דרך ספר קבלה עתיק, ומגיעים לקוצק, בתקופתו של הרב מנחם-מענדל, הלא הוא הרבי מקוצק. השלושה פוגשים בחסידים וברבי עצמו ונאלצים להסתכל בתוכם פנימה, תחת אור האמת הנוקבת. מבוסס על הספר "הסנה בוער בקוצק", מאיר אוריין
סיני בעל מום
דרמה חברתית מתובלת בהומור. סיני, כהן הלומד בבית הספר לכהונה, מתבשר כי הוא עולה עם כיתתו לשרת בבית המקדש. רגע לפני, מגיעה הבשורה המרה: לסיני יש מום הפוסל אותו מלשרת בקודש. סיני בורח מביתו ומגיע ליער, בו הוא נחטף ע"י כנופיית שודדים, דחויים גם הם מהחברה. מנגד, מסופר סיפורו של פרח כהונה שהתנהגותו בלתי-נסבלת. השניים נפגשים בנסיבות בלתי-אפשריות ולומדים ביחד את המשמעות של חברות וקבלת האחר.
משוואות
מחזה שנוגע בחיי הנער הדתי בימינו - הרדיפה אחרי הציונים ותכנון העתיד אל מול ההשתלבות בחברה ול"חיות את העכשיו" ואת גיל הנעורים. נער דחוי בחברה מקבל ביקור של רוח העבר, ההווה והעתיד ומגלה הסתכלות חדשה על עצמו ועל גיל הנעורים.
מסע המושבות
מחזה שארך בבימויי כ-50 דקות.
הסיפור מספר על שבת אחת מתוך מסע המושבות של הרב אברהם יצחק הכהן קוק והרב חיים זוננפלד. השניים מגיעים למושבה חילונית לשבת והרב קוק מלמד זכות על ה"חילוניים" ומוצא בהם נקודות אור. לעומת זאת, בחור חרדי וקנאי מנסה לשלהב את הרב קוק כדי לעורר את חמתו על החילוניים ולהוכיח כי דרכו היא דרך מוטעית. ביחד עם דמות מסתורית, הוא מנסה להפיל את הרב קוק שוב ושוב, אך הרב קוק מוכיח שאהבת ישראל מנצחת.
חסד על הדף
מחזה על גמילות חסדים. יהב, תלמיד שמתרכז בעצמו ולא רואה את האחרים, נחוש לכתוב עבודה על חסד. הוא מתעמק בתוך הנושא ביחד עם חברו נתן ומתוך הסיפורים השונים שהוא מחייה על הבמה בשביל העבודה, מכה בו ההבנה שחסד הוא דבר שלא כותבים עליו, אלא חיים אותו במציאות.
אונקלוס הגר
המחזה מתייחד בכך שהמנחה מחולל את כל הסיפור בזמן אמת. הוא מתערב בהעמדת השחקנים, חוזר אחורה בזמנים ומתקן את הדמויות והעלילה. הסיפור מגולל את תולדותיו של אונקלוס הגר - מימיו כנסיך בארמון המלוכה והתחנכותו תחת הדרכת דודו,הקיסר אדריינוס ועד הפיכתו ליהודי. הקיסר הזועם שולח חיילים להביא את אונקלוס אליו, אך כל פעם שהם מגיעים - אונקלוס מקרב את ליבם ליהדות ומגייר אותם. הצגה משעשעת, זורמת ומשאירה רושם אצל הקהל והשחקנים.
פה קבור הציני
חייבים להודות שהציניות כבר הפכה למחלה שנוגפת את החברה ואת הנוער בפרט. דניאל, ילד ציני במיוחד, פוגש במורה מחליף שהגיע לכיתתו. המפגש בין השניים מוביל לפיצוץ, אך במהרה דניאל מגלה עניין מיוחד במורה החדש. זכריה המורה נחוש בדעתו להוביל את דניאל אל שביל חדש, אך מסתיר משהו כואב בעברו.
כנר על הגג
המחזה הידוע והאהוב, מעובד לשפה של ימינו ועוסק בשלושה בנים של טוביה החולב, במקום שלוש בנות. טוביה רוצה שבניו ימשיכו את מסורת אבותיו בכפר הקטן, אך אתגרים של שינויים בעולם מביאים לקשיים בדרך החינוך הזו.
המלך שארג שטיחים
סיפור חב"די ידוע נפרש בפני הצופים באופן ייחודי ומשעשע. הגזירה על יהודי איסטנבול עלולה למוטט את הקהילה היהודית, אך בערב פסח מגיע הבעל-שם-טוב בנסיבות מסתוריות ומנסה לבטל את הגזירה. על ידי השינה שלו, מצליח הבעש"ט לגלגל עניינים במציאות ולהפיל את הווזיר שונא היהודים.
סיפורי חאלב
עיבוד על בסיס הספר "אמת מארץ תצמח", למחזה הנקרא "סיפורי חאלב". שלושה סיפורים בעל ריח עתיק וייחודי, ממחוזות של יהדות וחיים, אמת ואמונה, קהילה ועבודת השם. הסיפור הראשון על שני השותפים במסחר, שהחליטו לצרף אליהם עוד שותף סודי כדי להצליח את עסקיהם. הסיפור השני על כומר מסתורי שנעלם וגרם לגזירה מסוכנת על היהודים לפני חג הפסח. הסיפור השלישי על חכם גדול ושתקן, שהחליט להפר את שתיקתו מפני השלום, ביום כיפור עצמו. הסופר חיים סבתו צפה בהצגה ונהנה ממנה מאוד.
איך תהליך בימוי עובד?
אתם רוצים שהתלמידים שלכם יעלו על הבמה וישחקו במחזה?
הכתרה של פורים? הצגת סוף שנה? הצגה יישובית? בשביל זה אנחנו כאן!
באופן כללי, כדאי לפנות אלינו כשלושה חודשים לפני התאריך שבו אתם רוצים שתעלה ההצגה, בעיקר כדי שנסגור ביומן את תקופת הבימוי. גם אם לא הספקתם וההצגה ממש מתקרבת – דברו איתנו, אנחנו יודעים לתת מענה.
את העבודה ממש מתחילים כחודשיים לפני תאריך ההצגה (נשאר רק חודש? גם טוב – דברו איתנו).
לגבי המחזה עצמו, יש 2 אפשרויות: שאנחנו נכתוב לכם מחזה מהתחלה או שאתם תבחרו מחזה שכבר כתבנו. המחזות שלנו עלו פעמים רבות על הבמות והם מעניינים ומגוונים, בעלי תוכן עמוק ומצחיקים – אז כדאי לבדוק קודם כל את רשימת המחזות כאן (קישור לחיץ, שיורד למטה לרשימת המחזות).
אחרי שהמחזה מוכן, אנחנו נפגשים איתכם לפגישת פתיחה שכוללת שיחה עם התלמידים וגם אודישנים, בנוסף לחלוקה לוועדות השונות. הצגה לא מורכבת משחקנים בלבד! להצגה יש המון מרכיבים שהופכים אותה למוצלחת, היא כמו גוף עם הרבה איברים: תפאורה, תלבושות, אביזרים, מוזיקה, עוזרי במאי, מפיקים, עובדי במה ועוד.
כל תלמיד יכול לתרום דרך הכישרון והכישורים האישיים שלו.
אחרי האודישנים והחלוקה לוועדות, אנחנו מתחילים להיפגש למטרות בימוי ההפקה. בכל מפגש, הבמאי ייפגש עם השחקנים של כל סצינה ויעבוד איתם כדי שההצגה תקרום עור וגידים על הבמה באופן מקצועי ושהשחקנים יעברו תהליך בימוי אינטנסיבי ואיכותי. הבמאי יעבוד גם עם המפיקים כדי להבטיח שהתפאורה, התלבושות, האביזרים והמוזיקה הולכים ומתקדמים.
בשלב בו ההצגה כבר עומדת, התלמידים יוכלו כבר להריץ את ההצגה שוב ושוב בחזרות שינוהלו על ידי עוזרי הבמאי. הגנראלית הראשונה תיערך לפני יום ההצגה. הגנראלית במקום עצמו, תיערך בבוקר של יום ההצגה.
להצגה תצטרכו להזמין ספק של הגברה ותאורה כדי שיהיו לתלמידים מדונות, רמקולים ותאורה שתיתן כבוד ועוצמה להפקה שכולנו השקענו בה ביחד.
אחרי עשרות רבות של הצגות שביימנו לחטיבות, ישיבות תיכוניות ויישובים – התוצאה היא תמיד עוצמתית, מהנה ובעיקר מעצימה לכל התלמידים שהשקיעו בהצגה, מאחורי הקלעים ומלפניהם. וכמובן – לקהל!